Túrós meggyes ami itthon van pite

2014 március 3. | Szerző:

sut2

 

…mert az úúúgy kezdődött, hogy rájöttem, a hűtőben van házi túró, nem is kevés és nem szeretném lefagyasztani, inkább készítek belőle valami finomságot vasárnap délután lévén, de mára is maradt még belőle.

A süti tészta részét, egy Anyukámtól kapott receptből szedtem ki, mert annyira finom volt. Egyik nap sütötte nekünk, csak ő grízes-mákost készített, álom finom volt.

Ez a sütemény gyors, finom, savanyú és édes egyszerre. Nekem nagyon kívánkozott bele a meggy, kicsit megbolondítani a túrót, így összeházasítottam őket, sajnos eper híján volt a hűtőm.  Összegyúrtam a tészta hozzávalóit  (lecsíptem belőle egy kis gombócnyit )  és pihentettem,  amíg a túrót kikevertem a finomságokkal. a cukor nem egy nagy mennyiség, de nem szoktam nagyon édesre készíteni a süteményeket már…változik az ízlésünk, de érdekes a gyerekek sem panaszkodnak vagy a végén ráhintett porcukorral beérik.

Koszorú tortaformához volt kedvem, ebbe belelapogattam kézzel a tésztát, alul kis peremet is készítve. Ráöntöttem a túrós finomságot, majd díszítettem a tetejét.

A tetejéhez lecsíptem tetszőleges mennyiségű darabot a tésztából és kinyújtottam, majd hosszú csíkokra vágtam, utána napsugarakként elhelyeztem a tetején. A végén – mert arra járt a kislányom és megkért – egy szív került még rá és Hello Kitty masnival a fején  🙂

180 fokon sütöttem úgy kb. 40 percig, de érdemes figyelni őt!

 

Szükséged lesz hozzá:

 

Tészta alap

– 25 dkg liszt ( fele fehér-fele rozs)

– 1 tk. sütőpor

– 5 dkg cukor (nyírfa)

– 12.5 dkg vaj
– 1 tojás
– csipet só
– kb. 1 ek. tejföl
Túrós krém
– 1/2 kg túró (házit használtam)
– 3-4 ek cukor (nyírfa)
–  1 db citrom héja
– 1 kk. vanília kivonat
– 1 ek. mandula likőr
– 3 tojás
– 3 ek. tönköly búzadara
koszorú

koszorú

 

                                                    

túrós szelet

túrós szelet

 

Megölellek,, hát eljutottál hozzám ! Főzni, sütni szerintem, csakis szeretettel lehet, szívből, én is így teszem. Rajongással főzök azoknak, akiket szeretek, de főzök, ha boldog vagyok, és akkor is, ha nem. Főzök ha kikapcsolódnék, főzök, ha elterelném a gondolataimat, mert megnyugtat, elrepít egy olyan világba, ahol nyugalom van, és csakis az alkotásé a főszerep. Olyan, mintha írnál egy verset, komponálnál egy dalt. Tele leszel izgalommal, kíváncsisággal, él tőle minden porcikád. Gyere velem, inspirálódj vagy inspirálj, adjunk 5leteket egymásnak, osszuk meg a titkainkat! Ha pedig kipróbálod valamelyik receptemet, gyere vissza, oszd meg velem, boldoggá teszel.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!